Objavljeni natječaji za sufinanciranje otkupa jabuka, mandarina i grožđa

Bez autora
Oct 17 2011

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja raspisalo je danas javne natječaje za sufinanciranje troškova prodaje/otkupa jabuka za industrijsku preradu, otkupa i skladištenja jabuka I klase, troškova otkupa i skladištenja mandarina te troškova otkupa grožđa. Iz Ministarstva su izvjestili da pravo sudjelovanja na natječaju za jabuke imaju domaće pravne osobe-otkupljivači, a sufinancirat će se jabuka I. klase, otkupljena do 1. studenog 2011. godine. Prijave se podnose Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 15. studenog ove godine. Ministarstvo će potpisati Ugovore s otkupljivačima nakon dostave dokumentacije o obavljenom otkupu. Otkupljivač je obvezan vlasniku isplatiti cjelokupnu vrijednost isporučenih jabuka I. klase otkupljenih u okviru kvote najkasnije do 30. lipnja 2012. godine. Što se tiče jabuka za industrijsku preradu, pravo sudjelovanja imaju poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a sufinancirat će se jabuka prodana/otkupljena do 15. prosinca 2011. godine. Zainteresirani proizvođači dužni su najkasnije do 30. prosinca 2011. podnijeti prijavu i dostaviti dokumentaciju o prodanim količinama Agenciji za plaćanja. Isplatu će Agencija obaviti nakon dostave i kontrole dokumentacije.

Objavljeni natječaji za sufinanciranje otkupa jabuka, mandarina i grožđaMinistarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja raspisalo je danas javne natječaje za sufinanciranje troškova prodaje/otkupa jabuka za industrijsku preradu, otkupa i skladištenja jabuka I klase, troškova otkupa i skladištenja mandarina te troškova otkupa grožđa.

Iz Ministarstva su izvjestili da pravo sudjelovanja na natječaju za jabuke imaju domaće pravne osobe-otkupljivači, a sufinancirat će se jabuka I. klase, otkupljena do 1. studenog 2011. godine. Prijave se podnose Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 15. studenog ove godine. Ministarstvo će potpisati Ugovore s otkupljivačima nakon dostave dokumentacije o obavljenom otkupu. Otkupljivač je obvezan vlasniku isplatiti cjelokupnu vrijednost isporučenih jabuka I. klase otkupljenih u okviru kvote najkasnije do 30. lipnja 2012. godine.

Što se tiče jabuka za industrijsku preradu, pravo sudjelovanja imaju poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a sufinancirat će se jabuka prodana/otkupljena do 15. prosinca 2011. godine. Zainteresirani proizvođači dužni su najkasnije do 30. prosinca 2011. podnijeti prijavu i dostaviti dokumentaciju o prodanim količinama Agenciji za plaćanja. Isplatu će Agencija obaviti nakon dostave i kontrole dokumentacije.

Kod mandarina na natječaju mogu sudjelovati domaće pravne osobe-otkupljivaći, a sufinancirat će se mandarina otkupljena do 20. prosinca 2011. godine. Prijave za sudjelovanje podnose se Agenciji za plaćanja do 10. prosinca 2011. godine. Ministarstvo će potpisati Ugovore sa otkupljivačima mandarine nakon dostave dokumentacije o otkupu i administrativne kontrole. Otkupljivač je obvezan proizvođaču mandarina isplatiti cjelokupnu vrijednost isporučenih količina otkupljenih u okviru kvote najkasnije do 17. siječnja 2012. godine.

I na koncu kod natječaja za grožđe, pravo sudjelovanja imaju pravne osobe i obrti, otkupljivači, a sufinancirat će se grožđe otkupljeno do 30. studenog 2011. Prijave se podnose Agenciji do 15. prosinca ove godine, a ministarstvo će potpisati Ugovore s otkupljivačima nakon dostave dokumentacije o izvršenom otkupu. Otkupljivač je obvezan vlasniku grožđa isplatiti cjelokupnu vrijednost isporučenih količina u okviru kvote najkasnije do 31. kolovoza 2012. godine. Natječaji se mogu pronaći na web stranici Ministarstva i u Vjesniku od 17. listopada 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik